Samsun'da pediadrik kemik iliği nakil ünitesi açıldı

Samsun Medical Park Hastanesi, Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi'ni açtı. Hastane daha önce de Çocuk Hemotoloji Kliniği açmıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Kemik iliğine ihtiyaç duyan hastalarımıza uluslararası standartlarda, gelişmiş teknik altyapısı ve deneyimli kadrosuyla kemik iliği nakil ünitemizi hizmete sokmuş bulunmaktayız. Türkiye'de ilk kez bir özel hastanede tam teşekküllü Çocuk Hematoloji Kliniği kurduk. Klinikte, 6 yataklı kemoterapi poliklinik ünitesi, 6 yataklı kök hücre nakli ünitesi mevcuttur. Ayrıca çocuk hematolojisiyle ilgili her türlü hizmeti verme imkânımız bulunmaktadır. Kliniğimizde alanlarında uzman ve deneyimli iki doktorumuz Doç. Dr. Tunç Fışgın ve Doç. Dr. Emel Özyürek olup, hem Hematoloji hem de Onkoloji tecrübeleri olan 13 hemşire ve 3 teknisyenden oluşan bir ekiple hizmet vermekteyiz." dedi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 20 çocuğun nakil için beklediğini vurgulayan Op. Dr Çavuş hedeflerinin bir yılda 20'yi aşkın ilik nakli gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Kemik iliği naklinin çocukluk çağı kan hastalıklarında tedavi seçeneklerinden biri olduğunu belirten Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Özellikle, Lösemi, Talasemi, Aplastik Anemi, İmmün Yetmezlikler, Lenfoma, Nöroblastom ve farklı kötücül hastalıklarda ?Kemik İliği Nakli' (Kök Hücre Nakli) önemli bir tedavi seçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Artan nüfusumuz, istatistiksel veriler ve sürekli gelişen tedavi önerileri, ülkemizde daha fazla sayıda ?Kemik İliği Nakli' gerçekleştirilmesi beklentisini arttırmaktadır. Medical Park Samsun Hastanesi bu konuda oluşturduğu Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi ile bilimsel veriler eşliğinde, huzurlu bir ortamda, hastaların birer çocuk olduğunun farkındalığında, konusunda deneyimli akademik kadrolar ile bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık hizmeti oluşturmayı hedeflemektedir. Yetişkin kemik iliği nakli ünitesi kurmak hedeflerimiz arasındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Op. Dr. Hikmet Çavuş çocuk kök hücre nakil merkezinin özelliklerine değinerek, "Hizmetlerimizi uluslararası şartlarda istenilen steril ortamda sunmaktayız. Deneyimli güvenilir ve yeterli sayıda ekiple çalışıyoruz. İhtiyaç halinde diğer cerrahi ve dâhili branşlarda gerekli desteği sunmaktayız. Uluslararası standartlara uygun kurulan merkezimizde tedavi sürecinin tamamını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) karşılamaktadır." diye konuştu.

Samsun'un sağlık kenti olması nedeniyle yabancı ülkelerdeki hastalara da hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Op. Dr. Hikmet Çavuş, şöyle devam etti: "Sağlık kenti Samsun'un Türkiye' deki misyonunu en kısa zamanda tamamlayıp uluslararası sağlık merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Farklı üniteler kurarak, yapılmayanı yaparak bölgede farklılığımızı hissettiriyoruz. Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezimizin akreditasyon işlemleri tamamlandığı zaman yurt dışından gelen hastalarımızı merkezimize bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber